2009/10/25

Tomaattisatoa

Sisälle nostetut tomaatit ovat kypsytelleet marjojaan, tänään vihdoin poimein sadon. Kovin huimaava sato ei ollut, tosin tarkoituksena ei edes ole ollut saada satoa, vaan ennemminkin harrastaa viherpeukalointia. Ja sato kolminkertaistui vuosien takaiseen edelliseen tomaattiyritelmään, tällä kasvuvauhdilla ei muutamien vuosien päästä ole enää hätää.

Kaunein tomaatinoksa.


Tuottoisin tomaatti, 3 hedelmää.

Korjattu sato, yhteensä huimat 9 kappaletta.


Piristää mukavasti yhä kylmemmäksi etenevää syksyä, kun voi syödä omia parveketuotannollisia tomaatteja.


2009/10/15

Baktus

Ensimmäinen Baktukseni on valmis! Aivan perusohjeella tehty. Ohje englanniksi täältä.


Baktus.
Novita Puro kanervikko 100g.



Valmistui nopeasti välityönä. Hieman suurempi olisi saanut, seuraavaan käytän kolme kerää. Puro sopi kauniisti väreiltään Baktukseen ja huivista tuli mukavan pehmeä ja joustava.


2009/10/13

Kissalle makuualusta

Parissa päivässä tuli neulottua viikon päästä saapuvalle pennulle makuualusta kantokoppaan. Neuloin huopasen sekoituksesta. Tietenkään en tajunnut ottaa kuvaa ennen pesukoneeseen laittoa. Pesukoneessa huopui kyllä hyvin, kutistui aivan minikokoiseksi verrattuna entiseen. Ohjeessa suositeltiin laittamaan jotain samaan aikaan pesukoneeseen. En tiedä kuinka hyvä idea se loppujen lopuksi oli, nyt on yksi kangas täynnä karvoja. Ennen seuraavia huovutusyrityksiä täytyy varmaan tehdä lakanakankaasta vetoketjullinen pussi, jos se hillitsisi nukan lähtemistä kiertelemään muualle koneeseen.

Puron loppulangasta tuli virkattua samaan syssyyn hiiri.




2009/10/11

Lankaostoksia...

Lankoja tarttui mukaan, tällä kertaa ihan suunnitelmallisesti. Punamustaa Huopasen sekoitusta kerä (100g) ja Puro Kanervikkoa ja Tundraa molempia kaksi kerää (yht. 200g). Huopanen Mix:stä valmistui kissalle makuualusta, Puroista ajattelin tehdä itselleni huivin ja toisesta baskerin joululahjaksi.

Huopanen mix punamusta, 100g.

Puro kanervikko, 50g.


Puro tundra, 50g.


Eilen kävin Oulun kädentaitomessilla. Budjetti oli tahallaan hyvin rajallinen, sisäänpääsymaksun lisäksi ostin ainoastaan ristipistopohjan, Prymin pitsikukkakehikon ja pussillisen nahanpalajämiä.

Messuostokset.

Kovin laaja messuvalikoima ei ollut, mutta ihan riittävä. Olisin halunnut ostaa yhtä jos toistakin ja useamman yrityksen nimi tuli painettua mieleen odottelemaan parempia aikoja.

2009/10/07

Lattiatyyny

Viikonlopun aikana sain viimein tartuttua keväällä ostamaani pinkkiin samettiin ja ommeltua lattiatyynyn. Itselleni on kerääntyny taitettavia vieraspatjoja ilman minkäänlaisia päällisiä ja useamman kuukauden ajan asunnossani on pyörinyt paikkaansa vailla oleva järkäle.

Jeps, ei tyynyn päällyksessä ole muuta kuin suoraa saumaa, mutta kuinka vaikeaa voi olla tarttua siihenkin... Toisaalta vierastin aloittamista, koska pelkästin leikkaavani kankaan hassusti tai mittaavani väärin. Ehkä siitä sittenkin tuli turhan väljä, mutta pidän itse lopputuloksesta. Raahasin nojatuolini rungon varastoon ja laitoin siinä olleen patjan kasaan tuon toisen viereen. Eli minulla on nyt sohva!


2009/10/05

Kelttiläissäärystimet

Pakollisissa ei-informaatiivisissa luennoissa on se hyvä puoli, että saa tehtyä neuleita loppuun. Niinpä tänään aamusella valmistuivat kelttiläissäärystimet. Säärystimet olisivat omiin jalkoihin saaneet olla hieman väljemmät, palmikkokuvio tiivisti neuletta aika reippaasti. Kelttipalmikon neulemallin katsoin WSOY:n kirjasta, muistan joskus pienenä ihastuneeni kuvioon ja neuloneeni sitä jonkin matkaan. Lopulta huomasin itselläni olevan pitkulaisen kapean kaitaleen palmikkoneuletta, jolle en keksinyt mitään käyttöä. Kaipa sen voisi kaivaa esiin ja suunnitella vaikka jonkun laukun ympärille. Alaresoria levitin tarkoituksella, jotta istuisi jalkaan paremmin ja mahtuisi tarvittaessa myös kengän päälle.


Etuosan kelttipalmikko.
46 silmukkaa; 25 palmikkoon.
Takaosa helmineuletta.
Ylhäällä ja alhaalla resorit,
alaresori leviää.
Lanka 7veljestä, kului 100g.


Ja jalassa.

Oi, aamulla oli myös tullut ensilumi ja nyt on koko päivän pyryttänyt. Ulos katsahtaessa valtaa iloinen ja lapsenomainen joulunodotus mielen. Mutta kun uskaltautuu ulos ja astuu ensimmäiseen loskakasaan, tulee ikävä kesää ja alkusyksyä.


Se on lunta!

Pysyvämpää lunta odotellessa...